Horner: "Tank Red Bull is niet te klein"

Afgelopen week zei voormalig McLaren-teambaas Ron Dennis dat de problemen die Sebastian Vettel in de Grand Prix van Bahrein had te maken zouden kunnen hebben met een tekort aan brandstof. Hierdoor zou de controle-unit in de auto naar de beveiligde modus zijn overgegaan. Red Bull-teambaas Christian Horner ontkent dit verhaal nu.

De Brit bleef bij het verhaal dat de Oostenrijkse renstal eerder naar buiten bracht over de problemen van Vettel. "Het bleek achteraf een kapotte bougie te zijn, verder helemaal niets. Tijdens de race meldde Sebastian dat hij vermogen verloor en we dachten in eerste instantie aan uitlaat-problemen. Onderzoek na de race heeft uitgewezen dat één bougie kapot was en er dus nog maar zeven van de acht cilinders werkten," zei Horner.

Hij haalde vanuit Melbourne hard uit naar Dennis. Deze had de problemen met de brandstoftank aan de kaak gesteld. "Dat is het probleem wanneer je wat op leeftijd raakt. Dan zie en hoor je het allemaal niet meer zo scherp. Blijkbaar is het Ron Dennis ontgaan dat de bolide van Mark Webber met dezelfde tankinhoud geen problemen had. En blijkbaar heeft hij als enige niet gehoord dat er met de motor van Vettel duidelijk hoorbaar iets mis was."