Zwemster Inge Dekker wilde stoppen

Zwemster Inge Dekker heeft vorig jaar overwogen om de handdoek in de ring te gooien. De zwemster van het nationaal zweminstituut Eindhoven was haar plezier in de sport volledig kwijt, waarbij afgelopen zomer een wedstrijd in Parijs een dieptepunt voor haar was.

"Ik heb toen zondag nog wel de series gezwommen, maar heb het daarna voor gezien gehouden. Ik heb mijn spullen gepakt en vervolgens met mijn vriend de Eiffeltoren bekeken. Ik wilde niet meer. Het liep totaal niet. Ik wilde toen ook het WK in Rome niet meer zwemmen, maar besloot daar toch heen te gaan," zei Dekker vanuit Amsterdam waar de Swim Cup gehouden wordt.

Dekker zwom in Rome nog wel naar goud op de 4x100 meter vrije slag, maar het echte plezier in de sport vond ze pas terug toen ze trainer Jacco Verhaeren inruilde voor Marcel Wouda. "Ik was duidelijk toe aan iets nieuws. Het valt me nog altijd niet mee dat ik nu vroeger moet opstaan om te trainen, maar verder heb ik het enorm naar mijn zin."

Eén ding heeft Dekker nog niet onder controle: haar zenuwen. Sportpsycholoog Rico Schuijers heeft haar in een sessie wel geholpen, maar het probleem blijft aanwezig. "Marcel neemt vlak voor de race nog de tijd om te kijken hoe we het het beste kunnen aanpakken. Dat helpt wel. Ook vandaag bij de Swim Cup had ik weer last, maar ik ben niet ontevreden over hoe het ging. Ik zwem ook bewust zoveel mogelijk wedstrijden en dat gaat wel aardig, maar wedstrijden zijn nog steeds niet mijn favoriete onderdeel."