HeartGold en SoulSilver officiëel uitgesteld

Pokémon fans keken triest toen Intertoys bekend maakte dat er een bug in Pokémon HeartGold/SoulSilver zat. Een lichtpuntje was dat het nog niet bevestigd was door Nintendo, en dus nog niets zeker was. Tot voor kort. Een dag voor de release heeft Nintendo Benelux de lancering van de games in Nederland en Vlaanderen uitgesteld.

In dit persbericht geeft Nintendo aan dat de kwaliteit van hun producten altijd voorop staat. Pas wanneer de game kwalitatief in orde is, kunnen ook wij onze favoriete Pokémon trainen.

"De kwaliteit van onze producten staat altijd voorop en daarom nemen we mogelijke problemen zeer serieus. Om deze reden hebben we besloten om de lancering van Pokémon HeartGold Version en Pokémon SoulSilver Version in Nederland en het Nederlandstalige gedeelte van België uit te stellen."

Het gaat hier om een bug die ervoor zorgt dat savegames niet kunnen worden geladen. Wanneer je jouw avontuur verder wilt gaan, verschijnt er de volgende foutmelding:

Pokémon HeartGold SoulSilver Bug

"Zodra we over meer informatie beschikken, zullen we deze verstrekken. We betreuren het veroorzaakte ongemak en danken je bij voorbaat voor je begrip. Pokémon HeartGold Version en Pokémon SoulSilver Version zullen in het Franstalige gedeelte van België en de rest van Europa gewoon als gepland vanaf 26 maart verkrijgbaar zijn."

Terwijl de rest van de wereld vrolijk zit te gamen met hun 'Pikachu', zullen wij genoegen moeten nemen met dit bericht. Zucht... wat is het leven toch oneerlijk!