Máxima chat met jongeren over geldzaken

Jongeren met een gat in hun hand kunnen volgende week maandag advies vragen aan prinses Máxima. De prinses komt dan naar het kantoor van Hyves in Amsterdam voor een (video)chat met jongeren over 'omgaan met geld', meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Máxima, die al langer actief is in de wereld van de microkredieten, beantwoordt met financiële experts vragen van jongeren. De chat maakt deel uit van de onlangs gelanceerde jongerencampagne 'Zonder Cash ben je nergens'.

Samen met experts van onder meer het Nibud, de Consumentenbond, de Belastingdienst, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, chat de prinses met jongeren over bijbanen, zakgeld, belkosten of bijvoorbeeld rondkomen. Hyves laat jongeren van 12 tot 18 jaar vooraf een vraag over omgaan met geld insturen, waaruit een selectie wordt gemaakt.

'Zonder Cash ben je nergens' heeft tot doel financiële problemen bij jongeren te voorkomen door hen slimmer met geld te laten omgaan. De jongerencampagne is een initiatief van CentiQ, Wijzer in geldzaken. Dit platform vertegenwoordigt 45 organisaties.