Final Fantasy-vader bekritiseert God of War III

Hironobu Sakaguchi, de bedenker van Final Fantasy, twitterde gisteren zijn bedenkingen over God of War III. Hij had vooral veel kritiek op de intro: "Een lange openingsfilm. Het is mooi gedaan, maar de speler heeft dit niet nodig. Het is net een film, maar de speler wil geen lange openingfilm in games."

Deze tweet is natuurlijk erg opmerkelijk, zeker uit de mond van de bedenker van een serie die nu niet bepaald bekend staat om de korte intro's en tussenscènes.

In een later tweet, geeft Sakaguchi commentaar op de scène waarna het spel start. Deze is namelijk ook niet over te slaan. Op de reactie die hij krijgt van iemand die schrijft dat hij veranderd is, antwoordt Sakaguchi: "Games zijn geen films of manga. Ze zijn entertainment en hebben hun eigen aanpak."

Voor de rest is hij niets anders dan vol lof over de game. In een van zijn zeldzame Engelstalige tweets schreef hij zelfs: "Sorry, mijn Engels is slecht. Ik speel nu God of War III en schrijf wat opmerkingen. Dit is 'n goed spel!." Nu maar hopen dat hij zelf ook zorgt dat de introfilms van zijn toekomstige spellen over zijn te slaan.


Deze ruime zeven minuten niet te skippen?