FOK!ker hackt website Alberto Stegeman

De website van Alberto Stegeman is afgelopen nacht gehackt. Dit heeft de SBS6-reporter vandaag laten weten.

Naar verluidt zou een FOK!user achter de actie zitten. De hackactie werd beraamd in nota bene een topic over een bedankmailtje van Stegeman aan zijn grootste fans. Hier werd al snel gepraat over het plan de site van Undercover in Nederland te kraken. De vele topics over de plannen werden dan ook snel van het forum verwijderd.

Volgens Stegeman had de hacker de tekst op zijn site gewijzigd. Ironisch genoeg stelt de verslaggever in zijn programma zelf beveiligingslekken aan de kaak.

De razende reporter zit er zelf overigens niet mee dat zijn site is gehackt. "Nu weten we dat dit kan gebeuren, daar ben ik hem dankbaar voor. Ik heb niet de illusie dat als de sites van Microsoft en ABN/AMRO gehackt kunnen worden, dat bij mij niet zou kunnen gebeuren", laat Stegeman in een reactie weten.

De hacker kan overigens nog een beloning tegemoet zien. "We gaan hem een fles wijn sturen. Hij heeft het netjes gehouden, we gaan ons best doen om de beveiliging op de website te verbeteren", verklaart Alberto.

Zijn website lijkt nu weer normaal te zijn. Een screendump van de gehackte pagina is hier te zien. Meer screendumps vind je in dit topic.