'Titanic' terug in de bioscoop in 3D

'Titanic' zal in het voorjaar van 2012 wederom in de bioscopen te zien zijn. De film uit 1997, die tot voor kort nog de meest succesvolle film aller tijden was, zal dan in 3D uitkomen. Dit heeft regisseur James Cameron verteld in een interview met het Amerikaanse dagblad USA Today. De re-release van 'Titanic' zal in het voorjaar van 2012 plaatsvinden omdat het dan precies een eeuw geleden is dat de Titanic zonk.

Cameron's besluit om één van zijn eigen films in 3D om te zetten komt enigszins als een verrassing, aangezien de filmmaker zich enkele weken terug nog kritisch uitliet over 2D-films die in 3D worden omgezet. Tegenover USA Today nuanceert Cameron zijn kritiek echter: "2D films die in 3D worden omgezet zien er inderdaad nooit zo goed als uit films die in 3D zijn opgenomen. Je moet het zien als een soort 2.8D. 'Clash of The Titans wordt nu in acht weken tijd omgezet naar 3D. Als je het goed wilt doen moet je daar echter zes à twaalf maanden voor uit trekken", aldus de visionaire filmmaker.

In hetzelfde interview liet Cameron ook weten dat 'Avatar' dit najaar opnieuw uit zal komen, in een versie die tien minuten langer is dan de oorspronkelijke versie.

'Titanic' terug in de bioscoop in 3D
'Titanic' terug in de bioscoop in 3D (Foto: Novum)