Enschedese vrouwen boos over VVD-model

De VVD-fractie in Enschede heeft zich de woede op de hals gehaald van de Enschedese Vrouwen Raad (EVR). De organisatie raadt vrouwen af op de liberalen te stemmen omdat zij in een campagnefilmpje een vrouwelijk model in bikini gebruiken om hun politieke boodschap onder de aandacht te brengen.

Het filmpje was vanavond op YouTube al bijna 50.000 maal bekeken. Voorzitter Secil Arda van de EVR stelt vandaag dat er bij de vrouwenraad "vele tientallen klachten" zijn binnengekomen van vrouwen die de commercial van de VVD vrouwenonvriendelijk vinden. "We zijn niet preuts en hebben niets tegen bloot", stelt Arda. "Om bikini's aan te prijzen is zo'n model prima. Maar niet om een politieke boodschap te verkopen. Dan neem je het vrouwelijke deel van de samenleving niet serieus."

De VVD heeft het filmpje wel van haar eigen website verwijderd, maar nog niet van YouTube. De EVR rekent erop dat de partij dat dit weekend alsnog doet. "Anders geven wij alle vrouwen van Enschede een negatief stemadvies voor de VVD", waarschuwt Arda.

Het desbetreffende filmpje