Wederom korte testdag Virgin Racing

Virgin Racing beleefde gisteren op het circuit van Barcelona wederom een korte testdag. Lucas di Grassi spinde halverwege van de baan en parkeerde zijn auto in de bandenstapels. Door een gebrek aan reservedelen moest het team de rest van de dag toekijken. De crash werd veroorzaakt door een experiment met de afstelling van de VR-01.

"Ik ben in de negende bocht gespind. We zijn nog aan het kijken wat de oorzaak was. Ik ben verder in orde. De volgende keer zal ik nog harder gaan," zei Di Grassi die vandaag afgelost wordt door Timo Glock. Deze heeft vandaag nog geen ronden gereden, maar inmiddels zijn er nieuwe onderdelen gearriveerd, zodat de Duitser veel kilometers kan gaan maken.

"We gaan door met het proces van fouten in de hydraulica opsporen en we maken progressie bij het oplossen van de problemen. Toen we experimentele afstellingstests uitvoerden die de wegligging van de auto niet ten goede kwamen spinde Lucas jammer genoeg van de baan. We hebben een gebroken wielophanging en achtervleugel moeten vervangen. Vandaag hopen we veel kilometers af te leggen," zei technisch directeur Nick Wirth.