Uitslag PSV - Hamburger SV

PSV mocht het vanavond opnieuw opnemen tegen Hamburger SV. Nadat er vorige week in Duitsland met 1-0 werd verloren, mocht de ploeg van Fred Rutten vanavond proberen deze achterstand weg te poetsen en daardoor verder te gaan in de Europa League.

PSV kon zich geen betere start van de eerste helft bedenken. Na twee minuten spelen werd Dzsudzsák aan de linkerkant weggestuurd. De Hongaar gaf voor en wist Lazovic te bereiken. Na een mislukt schot op doel kwam de bal voor de voeten van Toivonen, die de bal slechts voor het inschieten had; 1-0. Na een kwartier had de marge al twee kunnen zijn, maar pogingen van Toivonen en Afellay werden ongedaan gemaakt door doelman Rost.

Hamburger SV kon de gehele eerste helft voor weinig gevaar stichten. De Noord-Duitse ploeg was slechts gevaarlijk via afstandsschoten van Trochowski en Elia. Het was aan doelman Rost te danken, dat Hamburger SV niet snel op een 2-0 achterstand kwam. De keeper van Die Rothosen redde knap op pogingen van Toivonen en Bakkal, maar had uiteindelijk in de slotfase van de eerste helft geen antwoord op een schitterende genomen vrije trap van Dzsudzsák. Hij knalde de bal schitterend in de rechterhoek en zette daardoor PSV op een knappe 2-0 voorsprong, wat tevens ook de ruststand betekende.

Hamburger SV ging na rust aanvallender spelen en zag dit direct resulteren in de 2-1. Trochowski wist met een prachtige pass zijn teamgenoot Petric te vinden, die op zijn manier even zo mooi de bal over Isaksson wipte. Aangezien de Duitse ploeg met dit resultaat door zou gaan in de Europa League, ging PSV op zoek naar de gelijkmaker. De Eindhovense ploeg werd een strafschop onthouden, aangezien HSV-verdediger Aogo duidelijk hands maakte in het strafschopgebied. Deze misser van de arbitrage werd teveel voor Dzsudzák, die de confrontatie zocht met scheidsrechter Dean. De Hongaar kreeg in eerste instantie geel voor protesteren, maar aangezien hij zijn handen niet kon thuishouden tegen de scheidsrechter, trok Dean meteen de tweede gele kaart en mocht PSV verder met tien man.

PSV liet het er niet bij zitten en bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. Toivonen kwam echter een stap tekort om echt gevaarlijk te worden voor het doel van Rost. Na ruim een uur spelen leek PSV een penalty te krijgen, maar scheidsrechter Dean legde de bal op het laatste moment, op advies van de assistent-scheidsrechter, alsnog buiten de zestien. De vrije trap van Lazovic werd vervolgens gepareerd door de goedkeepende Rost. Hamburger SV probeerde vervolgens de wedstrijd definitief te beslissen, maar pogingen van Trochowski en Rozenahl belandden in het doel van Isaksson.

Ook Hamburger SV mocht ruim een kwartier voor tijd verder met tien man. Demel was te laat bij Pieters en kreeg voor zijn overtreding op de verdediger van PSV zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Na één van de weinige aanvallen van Hamburger SV, vloerde Salcido invaller Boateng binnen het eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Dean aarzelde niet en legde nu wel de bal op de stip. Trochowski benutte dit buitenkansje en zette zijn ploeg weer naast PSV. PSV had daardoor twee doelpunten nodig om alsnog door te gaan.

In de slotfase was Rost opnieuw belangrijk voor Hamburger SV. Hij redde knap op een uithaal van Afellay. PSV, waar de jongeling Labyad zijn Europese debuut maakte, kwam twee minuten voor tijd alsnog op 3-2. Invaller Koevermans wist met een kopbal de ploeg op voorsprong te zetten. De Eindhovenaren kregen daardoor alsnog hoop om door te dringen in de Europa League, aangezien de ploeg slechts één doelpunt nodig had. PSV drong in de laatste minuten met man en macht aan, Hamburger SV wankelde, maar het laatste doelpunt voor PSV bleef uit. Daardoor zal Hamburger SV doorgaan in de Europa League en is het Europese avontuur voor PSV voorbij.

PSV

3 - 2 (3-3)

Hamburger SV *

2' Toivonen
 43' Dzsudzsák
 88' Koevermans
   47' Petric
 78' Trochowski (pen)

Gele kaart: Toivonen, Engelaar, Salcido, Ooijer, Koevermans, (PSV), Tesche, Rincón, Mathijsen, (Hamburger SV)
 Rode kaart: Dzsudszák (57/2xg) (PSV), Demel (74/2xg) (Hamburger SV)

Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 31.000
Arbiter: Dean (Eng)