Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 8

Bekende voetballers als Elia, Sneijder en Van Persie zien we bijna dagelijks verschijnen in nieuwsberichten. Maar hoe vergaat het onze voetballende landgenoten bij de voor ons minder bekende clubs en competities? FOK!sport houdt jullie, door middel van een wekelijks verslag, op de hoogte over deze minder bekende Nederlandse voetballers.

In de Engelse Championship heeft Bristol City afgelopen weekend voor een stunt gezorgd door het veel hoger geklasseerde West Bromwich Albion te verslaan. Bristol City, met Evander Sno in de basis, won zeer verrassend met 1-0. Bij West Bromwich Albion, dat voor deze wedstrijd op een tweede plaats te vinden was, stond Gianni Zuiverloon in de basis en viel Andwélé Slory na de rust in. Doordat concurrent Nottingham Forest wist te winnen, zakt West Bromwich Albion naar een derde plaats, een plek die geen directe promotie naar de Premier League betekent. Bristol City klom door de overwinning naar de twaalfde plaats en mag stiekem nog hopen op een plek die recht geeft op play-offs. Het verschil met nummer zes Leicester City bedraagt slechts zes punten.

Newcastle United heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies van West Bromwich Albion. De ploeg won afgelopen weekend met 3-0 van Preston North End. Chelsea-huurling Patrick van Aanholt speelde de volle negentig minuten mee bij The Magpies, terwijl Tim Krul genoegen moest nemen met een plek op de bank. Swansea City heeft goede zaken gedaan in de strijd om een play-offplek voor promotie naar de Premier League. De ploeg won de lastige uitwedstrijd bij Derby County met 0-1. Dorus de Vries stond onder de lat bij Swansea City. Ferrie Bodde zat na lange afwezigheid door blessureleed weer op de bank, maar viel niet in. Door dit resultaat stijgt Swansea City naar een knappe vierde plaats, die recht geeft op het spelen van play-offs.

Club Brugge heeft de topper tegen Standard Luik in winst omgezet. De ploeg van Adrie Koster was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Standard. Ryan Donk speelde de hele wedstrijd mee aan de kant van Club Brugge. Aangezien koploper Anderlecht ook wist te winnen, blijft Club Brugge op een tweede plek staan met een achterstand van zeven punten. KV Roeselare is voorlopig van de laatste plaats verdwenen. Door een knap 1-1 gelijkspel op bezoek bij Zulte-Waregem droeg de club de rode lantaarn over aan SC Lokeren, dat nog wel een duel tegoed heeft. Samir El Gaaouiri viel in de laatste minuut in aan de kant van Roeselare.

In de Duitse Bundesliga heeft Borussia Mönchengladbach de lastige uitwedstrijd tegen 1899 Hoffenheim met 2-2 gelijkgespeeld. Roel Brouwers, Tobias Levels en Marcel Meeuwis maakten allemaal hun opwachting in de basis van Mönchengladbach en speelden de volle negentig minuten mee. Meeuwis pakte in de slotfase en gele kaart. Door het gelijkspel blijft Monchengladbach op een elfde plek staan.

Red Bull Salzburg heeft in de Oostenrijkse competitie goede zaken gedaan. De ploeg van Huub Stevens won met 3-0 van LASK Linz en zag concurrent Rapid Wien verliezen. Robin Nelisse en Barry Opdam vielen beiden in de tweede helft in. Nelisse verving goaltjesdief Mark Janko, terwijl Opdam zijn collega-verdediger Ibrahim Sekagya mocht aflossen. Red Bull Salzburg heeft nu een voorsprong van drie punten op de naaste concurrenten Austria Wien en Rapid Wien.

AC Monza heeft voor de vierde keer op rij gelijkgespeeld. De Italiaanse ploeg, waar Clarence Seedorf mede-eigenaar van is, speelde ditmaal gelijk tegen Figline. Na negentig minuten spelen stond er een 1-1 eindstand op het bord. Aan de kant van Monza begonnen keeper Sander Westerveld en Stefano Seedorf in de basis. Chedric Seedorf bleef de hele wedstrijd op de bank. Door dit resultaat blijft Monza net boven de nacompetieplekken staan. Het verschil met nummer veertien Como bedraagt slechts één punt.

Bas van den Brink is met zijn ploeg Gold Coast United uitgeschakeld in de play-offs om het Australische landskampioenschap. Nadat beide ploegen na 120 minuten spelen nog niet hadden gescoord, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Newcastle Jets was hier de betere in en gaat daardoor verder in de strijd om het kampioenschap. Van den Brink speelde de hele wedstrijd mee bij Gold Coast United. Ook Perth Glory overleefde de play-offs niet. De ploeg, waar Victor Sikora onder contract staat, speelde met 1-1 gelijk tegen Wellington Phoenix. Ook in deze wedstrijd, waarin Sikora niet binnen de lijnen kwam, moesten strafschoppen uitmaken wie er door zou gaan. Wellington Phoenix won de strafschoppenreeks en speelt daardoor over twee weken de halve finale om het Australische landskampioenschap.

Hapoel Tel Aviv heeft gisteren uitstekende zaken gedaan in de Israelische competitie. Op bezoek bij aartsrivaal en stadsgenoot Maccabi Tel Aviv werd knap met 2-4 gewonnen. Daniël de Ridder viel na een klein uur spelen in bij Hapoel Tel Aviv, maar wist niet tot scoren te komen. Door dit resultaat blijft Hapoel Tel Aviv wel op een tweede plaats staan, maar loopt het wel drie punten uit op Maccabi Tel Aviv. Het verschil tussen beide clubs bedraagt nu vijf punten. Aangezien koploper Maccabi Haifa verloor, werd het verschil met plaats één teruggebracht tot negen punten. Er staan nog zeven speelrondes op het programma.

Submitter:  Bron: FOK!sport