Heitinga: "Ik steek lekker in mijn vel"

John Heitinga steekt in beste vorm. De verdediger van Everton wist binnen één week zowel Didier Drogba als Wayne Rooney van scoren te houden.

"Als je in één week tijd van Chelsea (2-1) en Manchester (3-1) wint - iets wat Everton al jaren niet was gelukt - is dat prachtig", zegt Heitinga vandaag in De Telegraaf. "Het stadion ontplofte, iedereen was heel blij. Wanneer je zelf dan ook nog eens kunt terugkijken op twee goede wedstrijden, je staande houdt tegen de beste spitsen ter wereld, steek je lekker in je vel."

Heitinga maakt rechts in het centrum van de verdediging dus prettige weken door. "Dat is ook de plek in het Nederlands elftal waar ik voor wil gaan", zegt hij ambitieus. "De bondscoach is zelf nog niet langs geweest. Maar (zijn assistenten, red.) Phillip Cocu en Dick Voorn wel."

Bij Oranje moet hij op die positie de concurrentiestrijd aangaan met André Ooijer. "Ik denk dat ik het de laatste interlands goed heb gedaan", aldus Heitinga. "Het is aan de bondscoach wie er speelt, maar ik wil het hem zo moeilijk mogelijk maken."