Uitslag Hamburger SV - PSV

PSV heeft in de Europa League met 1-0 verloren van Hamburger SV. In Duitsland verloor de ploeg van trainer Fred Rutten onnodig middels een penalty van Marcell Jansen. Beide ploegen kregen kansen op meer, maar deze werden niet benut.

Het duel tussen Hamburger SV en PSV begon afwachtend en in het eerste kwartier was een gele kaart voor Mladen Petric na een overtreding op Orlando Engelaar vrijwel de enige gebeurtenis. De Nederlandse international zorgde na twintig minuten voor gevaar door een vrije trap van Balázs Dzsudzsák richting kruising te koppen, maar HSV-doelman Frank Rost tikte te bal goed weg. Aan de andere kant was het vijf minuten later Stanislav Manolev die Petric dom neerlegde, waarna Marcell Jansen vanaf elf meter de 1-0 aan kon tekenen.

Na het doelpunt ging PSV op zoek naar de gelijkmaker en had de Eindhovense ploeg na een half uur spelen recht op een strafschop. Scheidsrechter Circhetta zag echter niets in de overtreding van Joris Mathijsen op Danko Lazovic. Toch bleef ook HSV gevaarlijk.

Na rust werd de wedstrijd harder, maar ook opener. HSV kwam het beste uit de startblokken, maar het Isaksson die de Eindhovense ploeg op de been hield. Aan de andere kant zorgde PSV via de linkerflank voor veel gevaar. Dzsudzsák gaf vele voorzetten, maar deze goede mogelijkheden werden door onder meer Toivonen, Ooijer en Bakkal niet gepromoveerd tot doelpunten.

Na een uur spelen kwam Ruud van Nistelrooy bij HSV binnen de lijnen, maar de voormalig PSV'er kon nimmer gevaarlijk worden. Aan beide zijden waren in het verloop van de tweede helft nog vele kansen, maar de ploegen wisten niet meer te scoren, zodat PSV onnodig in Hamburg tegen een nederlaag aan is gelopen.