Richard Garriott terug in game-industrie

Na een sabbatical van twee jaar is Richard Garriott terug in de game-industrie, schrijft Edge Online. De bedenker van de Ultima-serie en de grondlegger van het mmorpg-genre heeft een nieuw bedrijf, Portalarium, opgericht.

Portalarium ontwikkelt sociale media waaronder kleine applicaties. Daarnaast wil Garriott zich richten op de ontwikkeling van software voor de zorg, educatie, overheid en de wetenschap. De eerste applicatie die Garriott ontwikkelt moet het mogelijk maken om andere software op diverse platformen te draaien.

"De missie van Portalarium is precies wat ik nu wil doen in de game-industrie", zegt Garriott. "Dit herinnert mij aan vervlogen tijden in de game-industrie: Kleine teams, lage instapdrempels, schappelijke budgetten voor kwalitatief hoogstaande projecten, en geen beperkingen bij het ontdekken van nieuwe interactieve grenzen."

De laatste game die Richard Garriott maakte, was 'Tabula Rasa' (2007). Deze grote online game was echter geen succes, en na ruim een jaar online te zijn geweest werd het spel offline gehaald. Garriott heeft in de afgelopen twee jaar niet veel gedaan, al heeft de grondlegger van de Ultima-games wel een ruimtereis gemaakt.

Submitter:  Bron: Novum