"Cavendish is één na grootste wielericoon"

De baas van de wielerploeg van Columbia vindt de terugkeer van Lance Armstrong in het peloton een zegen. Bob Stapleton zegt dat de aandacht die de zevenvoudig Tourwinnaar voor de sport genereert goed is.

"Niet alleen zijn rentree, ook de manier waarop hij fietste genereerde veel publiciteit. De wielersport haalde dankzij Armstrong weer het wereldnieuws in juli, de kijkcijfers in de Verenigde Staten namen met veertig procent toe," zei Stapleton die blij is dat er met de komst van de Amerikaan meer sponsoren richting de sport worden gelokt.

Armstrong weet de wielersport in zijn eentje te dragen. Alberto Contador zal volgens Stapleton dat niet kunnen, Columbia-renner Mark Cavendish in de toekomst wel. "Ik zie veel overeenkomsten tussen hen, zowel in hun houding als de manier waarop ze naar zichzelf kijken. Zowel Lance als Mark heeft heel veel geloof in eigen kunnen. Ze zijn zeer zelfbewust. Het is interessant dat de grootste icoon weer volop meedoet in het peloton en het stokje overdraagt aan de op één na grootste icoon, van Lance naar Mark."