FOK! televisie-tip: Alles is Liefde

Het doel van de makers van Alles is Liefde was vanaf het begin duidelijk: een Nederlandse versie van Love Actually maar dan met Sinterklaas in plaats van met kerst. Het is dan ook niet erg logisch dat vandaag, op eerste kerstdag, de film een tv-première krijgt.

Waar gaat het over?
In Alles is Liefde lopen maar liefst zes verhaallijnen door elkaar. Zo is er de op de klippen gelopen relatie van Klaasje (Wendy van Dijk) en Dennis (Peter Paul Muller). Vraagt Simone (Anneke Blok) zich af of haar man Ted (Thomas Acda) haar nog wel aantrekkelijk vindt. Staat Victor (Paul de Leeuw) op het punt te trouwen met zijn grote liefde Kees (Daan Schuurmans) en droomt Kiki (Carice van Houten) van de ware, die dichterbij lijkt dan ze denkt, in de vorm van prins Valentijn (Jeroen Spitzenberger). De komst van Sinterklaas lijkt de juiste sfeer te brengen waarin de liefdesperikelen tot een goed eind gebracht kunnen worden. Helaas sterft Sinterklaas vroegtijdig en moet er snel een vervanger gevonden worden. De zonderlinge Jan (Michel Romeyn) wordt met enige tegenzin bereid gevonden deze taak op zich te nemen.

Wat vindt FOK! van Alles is Liefde?
Het concept van de film is natuurlijk hetzelfde als dat van Love Actually, meeslepende liefdesverhalen met grote namen. Gelukkig lukt het Alles is Liefde uitstekend om dit te vertalen naar een Nederlandse versie. Het kiezen voor Sinterklaas in plaats van Kerstmis zet meteen al de juiste toon. Daarnaast wordt Amsterdam op een mooie manier in beeld gebracht. Originaliteit is niet één van de speerpunten van Alles is Liefde, maar dat maakt niets uit als je het overige maar perfect uitvoert en dat doet de film. De beelden zijn prachtig, de muziek passend en de verhaallijnen boeiend. Je moet wel een grote pessimist zijn wil je je uiteindelijk niet mee laten slepen door Alles is Liefde; de romantische komedie van het jaar.

Alles is Liefde wordt vandaag om 21.05 uitgezonden op Nederland 1. Inderdaad, lekker zonder reclame! Kijk hier voor de andere films op televisie vandaag.