Brawn: "Schumacher kan het nog"

Ross Brawn, de teambaas van Mercedes GP, heeft tegenover Autosport gezegd dat Michael Schumacher nog steeds Grands Prix kan winnen. Vandaag werd bekend dat de zevenvoudig wereldkampioen volgend seizoen weer terug zal keren in de Formule 1.

"Ik vroeg Michael of hij nog kan winnen en hij kan het beste beoordelen waartoe hij nog in staat is. Hij vertelde dat hij het nog kan en ik vertrouw hem volledig," aldus Brawn. "Hij is altijd kritisch op zichzelf en weet wat hij kan en wat niet. Ik voel me goed bij zijn terugkeer en ik weet zeker dat dat niet misplaatst is."

Brawn spreekt overigens tegen dat Jenson Button weg moest bij het team om plaats te maken voor Schumacher. Dat is niet het geval. We hebben geprobeerd om Jenson bij het team te houden en dat is niet gelukt. Het was uiteindelijk zijn besluit om weg te gaan, ondanks onze inspanningen om hem te laten blijven," aldus de Brit. "Om eerlijk te zijn overlapte het elkaar enigszins. Toen Jenson dreigde te vertrekken begon ik met Schumacher te praten en van het een kwam het ander."

Brawn en Schumacher werkten in het verleden lang samen en er is daarna een sterke band tussen de twee blijven bestaan. "Ik zag dat hij teleurgesteld was toen hij afgelopen zomer niet bij Ferrari kon invallen. Michael heeft nog steeds veel passie voor de sport. Daarom zijn heel erg blij dat hij deel gaat uitmaken van ons team".