Mancini: "Volgend seizoen de titel met City"

De doelstellingen van Roberto Mancini bij Manchester City zijn duidelijk: The Citizens moeten dit seizoen in de top-vier eindigen en volgend seizoen meedoen om de titel.

Mancini werd gisteren gepresenteerd in Manchester als de nieuwe trainer. "Op dit moment is mijn doelstelling om in de top-vier te komen, volgend seizoen wil ik de Premier League winnen", zegt de keuzeheer tegen de BBC. "Ik hoop hier vele jaren te blijven en vele trofeeën te winnen. City heeft prachtige fans, ik hoop dat we hen kunnen verblijden."

Direct speelde de trainer in op de situatie rondom Robinho. De Braziliaan wordt gelinkt aan FC Barcelona. "Robinho is een geweldige speler, maar voor een grote speler zoals hij is het belangrijk om geschiedenis te schrijven bij een club. Dat deed ik in mijn vijftien jaar bij Sampdoria ook. Robinho kan dat hier doen."

Over mogelijke versterkingen bleef Mancini op de vlakte. "In Italië is het niet alleen de manager die besluit welke spelers worden gekocht, maar ook het bestuur. Samen met Garry Cook (algemeen directeur, red.) en Brian Kidd (assistent-manager, red.) zal ik bekijken wie we nodig hebben."