Mallya: "Prestaties Force India boven verwachting

Force India-teambaas Vijay Mallya vindt dat zijn team dit jaar boven verwachting heeft gepresteerd. De Indiër wil dat zijn team volgend jaar tot de top van het middenveld behoort.

Force India had in haar prille bestaan nog geen punten gescoord, maar een goede auto in de tweede helft van het seizoen bracht hier verandering in. Zo behaalde Giancarlo Fisichella in België een knappe tweede plaats en reed het team in nog enkele races zich naar de punten toe. Voor volgend jaar wil Mallya dit op een meer regelmatige basis doen.

"Aan het begin van jaar zeiden we dat we punten wilden pakken, maar ik wilde ook het bedrijf op allerlei fronten verbeteren," zei Mallya. "We hebben geleerd van de fouten van vorig jaar en alle processen, procedures en werkmethodes gestroomlijnd, zodat we in staat waren om punten te scoren en ik ben trots op die prestatie."

"Dit jaar heeft zelfs onze verwachtingen overtroffen, omdat we een podium, een poleposition en een snelste ronde behaald hebben. Daar kunnen we erg trots op zijn. Aan de andere kant hebben we kansen laten liggen, zoals op Interlagos, Monza en Suzuka. Dit tempert de vreugde een beetje, maar het geeft ook hoop op meer. Als we volgend jaar in dezelfde positie verkeren en de kansen wel benutten, dan kunnen we sterk in het middenveld acteren."

Mallya denkt dat er in Abu Dhabi nog kansen op punten liggen. Hij zegt dat het team Toro Rosso per se voor wil blijven in het constructeurskampioenschap. "Toro Rosso ziet er de laatste races goed uit en het is een stukje persoonlijke trots dat er voor zorgt dat we ze achter ons willen houden. Negende is een plaats hoger dan vorig jaar en dat moeten we vasthouden om de vooruitgang dit jaar te rechtvaardigen."