Smits stopt bij Nederlands cricketteam

Jeroen Smits, de aanvoerder van het Nederlandse cricket elftal, zet per direct een einde achter zijn loopbaan als speler voor het Nederlands team. Smits (37) vindt het mooi geweest na een carrière, die zich onder meer in het afgelopen jaar kenmerkte door de sensationele overwinning op Engeland.

"Het is mooi geweest," aldus wicket keeper Smits, die in een carrière van meer dan 21 jaar 140 keer voor het Nederlands elftal uitkwam en met 229 slachtoffers (43 maal als aanvoerder, 178 vangen en 41 stumpings) recordhouder voor Nederland is. "Sinds mijn eerste selectie voor het Nederlandse elftal in 1988 heb ik naast de vele internationale toernooien, vier world cup-kwalificaties, zes europese kampioenschappen en drie wereldkampioenschappen gespeeld. Kroon op mijn carrière: de overwinning op 5 juni van dit jaar op Engeland tijdens de Twenty20 Cricket World Cup."

"Ik ben van mening dat dit het juiste moment is, zo`n zestien maanden voor het wereldkampioenschap in India, Bangladesh en Sri Lanka. Voldoende tijd voor mijn opvolgers om de nodige ervaring op te doen zodat het Nederlandse cricket in staat moet zijn om nog meer historie te schrijven."

Jeroen Smits wil zich in de komende periode gaan toeleggen op zijn eigen communicatiebedrijf, zijn club HCC en zijn gezin. "De trainingen, wedstrijden en trips in binnen- en buitenland kosten enorm veel tijd. Na het wereldkampioenschap 2007 ben ik aanvoerder van het Nederlands team geworden, een taak die ik met volledige toewijding heb ingevuld. Nu is het echter tijd om mij meer te richten op andere dingen. Ooit komt een keer het afscheid, en dat is natuurlijk altijd een lastige beslissing, maar denk dat dit voor mij, en uiteindelijk ook voor het Nederlandse cricket, wel een verstandige beslissing is."

Submitter:  Bron: FOK!sport