Eerbetoon aan Toon Hermans in 2010

Tien jaar na zijn overlijden vindt volgend jaar een uitgebreid eerbetoon plaats aan Toon Hermans. Het hele jaar zijn er verschillende festiviteiten die in het teken staan van de legendarische cabaretier. Het programma is samengesteld door de gemeente Sittard-Geleen en de stichting Toon Hermans Jaar 2010, in samenspraak met de familie Hermans.

De meeste festiviteiten spelen zich af Sittard, de geboorteplaats van de komiek (1916-2000). Het Toon Hermans-jaar wordt op zondag 25 april ingeluid in de Grote Kerk in de Limburgse stad, liet de gemeente Sittard vandaag weten bij de presentatie in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Bisschop Frans Wiertz zal er een herdenkingsdienst leiden.

Vanaf eind april toont Museum Het Domein in Sittard een expositie over Toon Hermans. Het monumentale Stadspark in Sittard is eind juni het decor voor het Toon Hermans Humor Festival. Op 4 en 5 september is het marktplein in de stad het toneel van een Limburgse Avond en Muziek Gala, waar artiesten een muzikale hommage brengen aan de theaterlegende. De nieuwe musical TOON sluit het herdenkingsjaar in december af.

  (foto: ANP)