Rusland haalt Call of Duty uit schappen

Door een vliegveldscène genaamd 'No Russian' is er zo veel commotie over Call of Duty: Modern Warfare 2 in Rusland, dat de spellen teruggeroepen worden. Net als in vele andere spellen, wordt Rusland namelijk afgeschilderd als terroristisch bolwerk.

In de betreffende scène is de speler een infiltrant bij het Amerikaanse leger tijdens een aanslag op het vliegveld in Moskou. De 'No Russian'-missie was de aanleiding om het spel te verbieden. Activision zal het moeten oplossen door een wijziging in de verhaallijn. Het spel komt pas terug in de winkels als de Russische overheid het spel goedgekeurd heeft.

De Russische website GotPS3 spreekt zich ook negatief uit over de hele verhaallijn. Het zou de Russen neerzetten als terroristen en het zou respectloos zijn jegens andere culturen, en dan vooral de Russische.

Modern Warfare 2 is niet alleen omstreden in Rusland. Ook in Frankrijk Duitsland en zelfs Nederland zorgde het spel voor commotie. Ook in Nederland was de 'No Russian'-scène omstreden. Inmiddels is vastgesteld dat het spel niet verboden kan worden in ons land. In landen als Duitsland komt een speciale 'gekuiste' versie.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

Kiekeboe Rusland