Politie slaat man dood, omstanders kijken toe

Een 26-jarige man is eergisteren verdronken in de Indische Oceaan bij de kust van Sri Lanka. De man sprong in het water om aan zijn arrestatie te ontkomen, maar werd door de politie ingehaald en helemaal lens geslagen. Een grote groep mensen keek toe hoe de arme man werd afgerost en verdronk.

De Sri Lankees werd door de politie achtervolgd omdat hij met stenen naar passerende treinen gooide aan de kust in Bambalapitiya. Om te voorkomen dat hij in de cel moest belanden, sprong hij de oceaan in. 

"Het slachtoffer werd geslagen om te voorkomen dat hij de kust zou bereiken, wat heeft geresulteerd in zijn verdrinking", verklaart politiewoordvoerder Nimal Mediwaka. "De agent is inmiddels gearresteerd."

Televisiekijkers keken gisteravond met afschuw naar de televisie, waarop was te zien hoe de automonteur door de politie en een onbekende man met stokken werd geslagen. Hierna stortte het slachtoffer in elkaar en verdronk. Het incident, dat vanaf de wal door een grote menigte werd aanschouwd, is vastgelegd door een lokale tv-zender.

Volgens de nabestaanden leed de man aan een psychische stoornis. Zijn lijk werd meegenomen door de golven, waarna het gisteren aanspoelde op de kust.


Het schokkende filmpje van de moord.
Klikken is geheel op eigen risico!