Rutten: "Zure tegengoal"

PSV versloeg gisterenavond in eigen huis het duel met Willem II. De trainer van de Einhovenaren, Fred Rutten, was tevreden na het duel.

"Jammer dat we na rust niet zijn uitgelopen naar een nog hogere score", aldus de oefenmeester. "We hebben Willem II geen moment het gevoel gegeven dat er hier in Eindhoven iets te halen viel", aldus Rutten. "Jammer, zeker voor het publiek, dat we niet vaker tot scoren zijn gekomen. De tegengoal was ook een beetje zuur, dat verdiende deze wedstrijd denk ik niet."

De oefenmeester van de Tilburgers was realistisch en vond het volkomen terecht dat de Eindhovenaren de drie punten in het Philips stadion hielden. "PSV is de ploeg in vorm, speelt het beste voetbal. We hebben geprobeerd met onze middelen PSV te bestrijden. Dat ging de eerste 25 minuten redelijk, daarna verloren we een aantal maal de concentratie binnen de organisatie. Zoals die eerste goal uiteindelijk tot stand kwam, waarbij wij teveel naar voren renden, dat is dodelijk tegen PSV. Uiteindelijk zijn we blij dat het bij een draaglijke nederlaag is gebleven, maar wel een kansloze nederlaag".