IJshockeyer Swart keert terug in Amsterdam

Goalie Casper Swart keert terug in het doel dat hij vijf jaar geleden achter zich liet. Hij moet daarvoor in het doel van de Amstel Tijgers de strijd aan met Kisito Zonneveld.

De loopbaan van de in Nijmegen geboren Casper Swart speelt zich voornamelijk rond die stad af. Vanaf 1998 acteert hij op het hoogste niveau in Nederland. In het seizoen 2003-2004 kwam hij vanuit Nijmegen in Amsterdam om de geblesseerde Phil Groeneveld te vervangen. Vooral tijdens de voorronden van de Continental Cup wist Swart respect af te dwingen door in dit toernooi tot grote hoogte te stijgen. Als na dit seizoen Mark McArthur wordt aangetrokken als eerste goalie bij de Tijgers keert Swart terug naar Nijmegen. Met een tussenstop in Geleen blijft hij daar tot hij aan het begin van vorig seizoen tot hij wegens onenigheid met het management van Nijmegen vertrekt naar Den Haag.

Coach Ron Berteling van de Amstel Tijgers is zeer tevreden met deze positieve afronding van de besprekingen. "Casper past in het beleid van Amsterdam om ruim baan te bieden aan Nederlandse spelers. Omdat ervaren Nederlandse spelers schaars zijn, en zeker op die positie, is het mooi dat we Swart hebben kunnen vastleggen. Casper heeft het in Amsterdam goed gedaan. Hij heeft bijgedragen aan verschillende kampioenschappen voor de teams waar hij voor uitkwam. Ook vorig jaar in Den Haag heeft hij tijdens de blessure van Knudsen voortreffelijk werk geleverd. We kunnen denk ik stellen dat we in het duo Kisito en Casper een goede basis hebben om op voort te bouwen."

Swart zelf is ook bijzonder blij dat hij terugkeert in Amsterdam. Hij heeft zulke goede herinneringen aan zijn eerdere verblijf hier dat hij ook in de stad gaat wonen. "Ik kan mij goed vinden in de visie van Amsterdam. Ik heb er zin in en hoop opnieuw successen te boeken."

Submitter:  Bron: FOK!sport