Goedkoop nieuwe directeur volleybalbond

Bert Goedkoop is vanaf heden de nieuwe technisch directeur van de Nederlandse Volleybalbond (Nevobo). Goedkoop volgt Joop Alberda op, die zich per 1 januari 2009 terug trok omdat hij de functie niet langer kon combineren met zijn activiteiten voor NL Coach en &Samhoud.

Als technisch directeur richt Goedkoop zich vanzelfsprekend op de nationale programma’s die kwalificatie voor de EK, WK, Olympische en Paralympische Spelen moeten bewerkstelligen. De voormalig bondscoach zal vooral een aansturende rol hebben voor de technische en overige stafleden. Daarnaast zal Goedkoop zijn pijlen de komende tijd richten op de cohesie van ambities voor het indoor, beach- en zitvolleybal. Ook de talentontwikkelingsprogramma’s - waaronder de opleidingsteams van HvA Volleybal en HAN Volleybal - en het versterken van de A-League zijn onderdeel van zijn portefeuille.

"Mijn opdracht voor de komende drie jaar is om te presteren bij de Olympische Spelen in Londen 2012 en de basis te leggen voor de Spelen van 2016", aldus Bert Goedkoop. "Vanaf 1988 ben ik bij alle Olympische Spelen betrokken geweest." Hij is de enige coach ter wereld die met drie disciplines op de Spelen is geweest (Nederlands Dames Volleybalteam, Nederlands Heren Volleybalteam en Beachvolleybal).

Algemeen directeur Marcel Sturkenboom zegt het volgende over de aanstelling van Goedkoop. "Bert Goedkoop heeft gezien zijn ervaring en gezag alle competenties om de voor onze sport essentiële functie met verve in te vullen. Daarvan zijn er echt niet veel in ons land te vinden. Onze ambities vereisen ook dat we alleen de allerbeste op deze plaats kunnen hebben."

Met de aanstelling van Goedkoop als technisch directeur is het directieteam van de Nevobo compleet. Naast algemeen directeur Marcel Sturkenboom en adjunct-directeur Organisatie Joëlle Staps zal Michel Everaert – voormalig manager Beachvolleybal – de functie van adjunct-directeur Marketing gaan invullen.

Joop Alberda blijft het directieteam het komende jaar adviseren om de internationale positie bij het CEV en de FIVB, met name op het gebied van evenementen, te verstevigen. Het directieteam heeft de ambitie uitgesproken om het volleybal in 2012 bij de vier best georganiseerde sporten van Nederland te brengen.

Submitter:  Bron: FOK!sport