Braber op gesprek bij Swansea City

Robert Braber is op weg naar Swansea City. De spits van Excelsior heeft een aflopend contract bij Excelsior. Braber ziet door zijn transfervrije status nu de mogelijkheid om te vertrekken uit Rotterdam.

Braber is al op gesprek geweest bij de club waar ook Ferry Bodde voor speelt. Dit heeft Goal.com vernomen uit een betrouwbare bron.

In het seizoen 2007/2008 speelde Braber 23 wedstrijden voor Excelsior en scoorde daarin slechts één keer. Het afgelopen seizoen was Braber een belangrijke kracht voor de ploeg van Ton Lokhof. Hij speelde 31 wedstrijden en scoorde daarin tien keer. Met zijn spel en doelpunten heeft hij de interesse gewekt van Swansea City.

De 26-jarige spits begon zijn loopbaan bij de amateurs van Kogelvangers uit Willemstad. In de jeugd speelde hij voor RBC Roosendaal. Op vijftienjarige leeftijd keerde hij terug bij Kogelvangers. Met deze club promoveerde hij naar de eerste klasse. Zijn goede spel was ook Excelsior opgevallen. In Rotterdam tekende hij een tweejarig contract.

Hierna tekende hij een verbintenis bij NAC Breda. Hier kwam hij echter niet aan spelen toe en werd hij verhuurd aan Helmond Sport. Daar kende hij een sterke periode. Hij keerde daarna terug bij Excelsior, alwaar hij nu een aflopende verbintenis heeft.