Inschrijftermijn teams verloopt vandaag

Vandaag hebben de Formule 1-teams de laatste kans om zich voor het komende seizoen in te schrijven. De deadline verstrijkt om 23:59. De FIA gaat daarna bekijken welke teams op de startopstelling mogen plaatsnemen, want er is maar plaats voor dertien teams komend seizoen.

Er zijn negen teams die zich reeds hebben ingeschreven. Het gaat hierbij om acht nieuwe teams en Williams F1. Mogelijk zal Prodrive van David Richards zich vandaag ook nog aanmelden, maar dit team wilde de uitkomst van de perikelen rondom de budgetlimiet afwachten.

Nu het compromis dat door de FOTA aan de FIA is voorgesteld goed ontvangen is, is de verwachting dat alle andere teams zich ook zullen inschrijven voor het komende seizoen. Hiermee is de kans groot dat de soap rondom de budgetlimiet, met als hoogtepunt een rechtszaak van Ferrari, met een sisser zal aflopen.

Update:
Inmiddels heeft Prodrive bekendgemaakt dat zij zich zullen inschrijven voor het seizoen van 2010.

Update 2:
Volgens diverse bronnen zullen alle bestaande teams zich binnen enkele uren bij de FIA melden om zich in te schrijven. Het zou hierbij gaan om de teams van BMW, Brawn GP, Ferrari, Force India, McLaren, Red Bull Racing en Toro Rosso. Toyota zou mogelijk nog een vraagteken kunnen zijn, omdat de bazen van het bedrijf niet te spreken zijn over de prestaties tot nu toe.

Update 3:
De FOTA heeft zojuist een persbericht uitgegeven waarin aangegeven werd dat alle aangesloten teams, behalve Williams, zich onder voorwaarden zullen inschrijven.

Update 4:
Litespeed GP heeft zich ook ingeschreven voor het seizoen van 2010.

Aangemelde teams
BMW *
Brawn GP *
Campos Racing
Epsilon Euskadi
Ferrari *
Force India *
Formtech
iSport
Lola
Lightspeed GP
McLaren *
Prodrive/Aston Martin
Ray Mallock Limited
Renault *
Red Bull Racing *
Team USF1
Toro Rosso *
Toyota *
Williams F1
Writh Research

* = Aangemeld onder voorwaarden

(Nog) niet aangemelde teams
Andretti Green *
Penske *
Racing Engineering

* = Gebaseerd op geruchten
Submitter:  Bron: FOK!sport