Cavendish niet naar Team Sky

Mark Cavendish heeft de geruchten over een mogelijk vertrek naar Team Sky, een nieuwe Britse profploeg, eigenhandig de kop ingedrukt. Dit heeft de sprinter in het blad Wieler Magazine laten weten.

Cavendish rijdt momenteel voor Team Columbia, dat onder leiding van Bob Stapleton staat. De Brit heeft het naar eigen zeggen uitstekend naar zijn zin bij zijn huidige werkgever. "Ik zie geen enkele reden om dit team te verlaten," aldus de renner, die sportieve prestaties belangrijker vindt dan het geld. "Ik kan misschien elders meer geld verdienen, maar bij Columbia ben ik gegarandeerd van goede resultaten."

In de komende weken zal Cavendish aan de start van Gent - Welvegem en Parijs - Roubaix verschijnen. Vooral voor de eerstgenoemde klassieker zal de renner tot op het bot gemotiveerd zijn. "Ik heb daar nog iets goed te maken. Vorig jaar reden Hincapie, Hammond en Klier voor mij op kop, maar kon ik mijn verantwoordelijkheid niet waarmaken. Zoiets vreet aan me. Sinds die dag kies ik beter mijn positie in de koers. Ik heb er van geleerd."

Ook in de Hel van het Noorden wil Cavendish graag laten zien wat hij kan. "Daar wil ik iets terug doen voor mijn teamgenoten die het hele jaar voor mij werken," aldus de renner. Bovendien zou hij in de toekomst een grotere rol in de kasseienklassiekers willen spelen. "Je moet je steeds nieuwe doelen stellen. Als ik iets wil bereiken, dan doe ik dat. Ik heb geen dromen, ik heb doelen."