Van Gaal: "Romero huilend in kleedkamer"

Louis van Gaal is niet te spreken over de actie van Sergio Romero. De Argentijnse doelman van AZ brak donderdagavond zijn hand nadat hij uit woede tegen een muur had geslagen. In het verloren bekerduel met NAC Breda (1-2) blunderde Romero opzichtig.

"Dat is nou Argentijns temperament," liet Van Gaal in een reactie weten. "Het is niet slim van Sergio om zijn frustraties op deze manier te uiten; hij was niet in staat om het te managen."

Van Gaal is daarnaast van mening dat Romero zijn ploeggenoten hiermee benadeelt, maar keek ook naar het menselijke aspect. "Emoties en culturele dimensies spelen in dit geval ook een rol. Bij hem zie ik wel vaker de kogeltjes in zijn ogen branden. Hij was niet zozeer boos om het verlies of de uitschakeling, maar meer om het feit dat zijn blunder zo’n grote rol heeft gespeeld bij de nederlaag. Zo’n blunder is niet des Sergio’s. Na afloop zat hij huilend in de kleedkamer."

Joey Didulica zal dit weekend in elk geval zijn opwachting gaan maken. "Hij weet wat ik verlang van een keeper. Nu is het aan hem om te bewijzen wat hij waard is. Didulica is een mentaal sterke speler. Het feit dat hij na een moeilijke periode weer in het gelid is geraakt, bewijst dat. Een keeper heeft echter grote invloed op een verdediging. Joey is weer heel anders dan Sergio. De verdediging moet nu weer op elkaar ingespeeld raken. We kunnen helemaal van voor af aan beginnen", aldus Van Gaal over zijn tweede keeper.