Atletiekunie wil af van bondscoach

Het contract van bondscoach Bram Wassenaar bij de Nederlandse Atletiekunie zal volgend jaar maart niet worden verlengd. De looptrainer kreeg als reden dat hij moet vertrekken vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

In een interview met De Volkskrant geeft Wassenaar echter een andere lezing: "Mijn kop moet hangen omdat ik uit de school heb geklapt," aldus Wassenaar die zegt dat zijn kritische houding in de dopingaffaire rond Simon Vroemen hem niet in dank is afgenomen. Wassenaar had overigens een mondeling akkoord bereikt over een nieuw contract van één jaar en wil het ontslag eventueel juridisch aanvechten.

Tussen 1983 en 1988 en vanaf 2001 was Wassenaar als bondscoach werkzaam bij de Atletiekunie. Vorige maand was hij tegenover De Telegraaf kritisch over de handelwijze van de Atletiekunie. Hij zei dat hij spijt had over het stilhouden van de zaak Vroemen. Tijdens het EK atletiek in 2006 diende Vroemen zichzelf op illegale wijze een herstelinfuus toe. De Dopingautoriteit oordeelde twee weken geleden in een rapport dat de Atletiekunie ernstig nalatig was geweest in de afhandeling van deze kwestie. Wassenaar zei dat de zaak bewust in de doofpot was gestopt.