Sollied: "Te veel details zaten tegen"

SC Heerenveen werd donderdagavond uitgeschakeld in de UEFA Cup. De Friezen verloren in eigen huis met 1-2 van het Portugese Braga.

"Het was onze dag niet," concludeerde trainer Trond Sollied na afloop. "Te veel details zaten tegen. De doelpunten waren mooi, maar bij de eerste van Braga waren wij verdedigend veel te passief. Na rust misten we Väyrynen en Pranjic en dat maakte het alleen maar moeilijker. In Europees voetbal moet je de momenten die je krijgt benutten en niet te veel weggeven. Dat was vandaag helaas te veel gevraagd."

Het Europese avontuur zit er op voor Heerenveen, dat ook in de competitie niet al te best draait. "Jammer, maar we moeten ons nu weer op de competitie richten." Eerder verloor Heerenveen in Europees verband al van AC Milan en VfL Wolfsburg.

Mika Väyrynen (knie), Danijel Pranjic (buitenkant enkel) en Gerald Sibon (beide enkels) werden gisteravond alledrie noodgedwongen gewisseld. Sollied vreest het blessureleed. "Misschien moet ik gaan puzzelen. Mika is er in de volgende wedstrijd misschien al bij, maar van Danijel weet ik dat nog niet. Ik hoop dat het met Gerald ook een beetje meevalt."