Uitslagen Jupiler League speelronde 17

Dit weekend werd in de Jupiler League de 17e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

VVV-Venlo heeft voor de tweede keer dit seizoen verloren. Uit bij Helmond Sport werd het 3-2 door doelpunten van Höcher, Derksen en Chida aan Helmondse zijde. VVV scoorde laat in de tweede helft nog twee keer tegen, maar dat mocht niet baten. De concurrentie wist maar minimaal te profiteren. Zowel Excelsior als RKC speelde vanavond namelijk gelijk. Voor RCK is dat niks vreemds, en ook de tegenstander, FC Eindhoven, weet wat het is om gelijk te spelen. RKC deelde tot nog toe negen keer de punten, FC Eindhoven deed dat acht keer. De Waalwijkers kwamen vanavond op voorsprong door een goal van Benson, maar twee minuten later lag de gelijkmaker van goudhaantje Koc al in het net. Na rust was het Eindhoven die op voorsprong kwam, in de zeventigste minuut wist Paridaans te scoren. Van Mosselveld redde de avond voor RKC, door in de 82e minuut de 2-2 te maken.

Ook SC Cambuur-Leeuwarden, de nummer vier, wist niet te profiteren. Na een 1-0 voorsprong, stond het in een tijdsbestek van een kwartier ineens met 1-3 achter. In de blessuretijd werd nog de 2-3 gemaakt, maar dit was te laat om puntverlies te voorkomen.

FC Omniworld leek lange tijd te gaan winnen van Zwolle, maar het gaf een 2-0 voorsprong uit handen, waarna de wedstrijd nog in 3-3 eindigde. Omniworld had de drie punten goed kunnen gebruiken, aangezien het de laatste plaats bezet houdt.