Van der Velden: "Aanval sterkste linie bij Ajax"

AZ is dit seizoen weer als herboren. Een van de revelaties dit seizoen is middenvelder Nick van der Velden, die overkwam van FC Dordrecht.

"Het is al een hele tijd geleden dat AZ verloren heeft. We zitten in een flow. AZ beschikt over een hecht team. Dat is onze grootste kracht. Er wordt voor elkaar gevochten en iedereen voert zijn taken goed uit. Ajax kan zich beroepen op meer individuele klasse. De speler die er het meeste bovenuit steekt, is Luis Suarez. Hij is de smaakmaker van de competitie en altijd gevaarlijk," aldus Van der Velden.

De voormalig speler van FC Dordrecht blijft echter nuchter. "We zijn pas elf wedstrijden onderweg. Maar als we blijven knokken, kunnen we het wel volhouden om bovenin mee te blijven doen. Met de mentale weerbaarheid zit het wel goed. Dat hebben we aan het begin van het seizoen bewezen."

"We doen weinig voor elkaar onder. Ondanks de afwezigheid van Klaas Jan Huntelaar vind ik de aanval nog altijd de sterkste linie bij Ajax. Naast Suarez loopt ook Miralem Sulejmani weer in de voorhoede. Al verwacht ik niet dat hij tegen ons al negentig minuten speelt. Op het middenveld lopen ook goede voetballers rond. De verdediging is iets minder. Ajax kreeg al meer tegengoals te verwerken dan AZ."