[NHL] Blue Jackets langs Canucks


De Columbus Blue Jackets hebben hun tweede thuiswedstrijd van het seizoen met 4-2 gewonnen van de Vancouver Canucks. Derek Dorsett maakte zijn eerste NHL-goal, en het was gelijk de winnende.

Als 6-jarig jongetje fantaseerde Derek Dorsett altijd dat hij scoorde in de NHL. Nu weet hij eindelijk hoe het is. Goalie Pascal Leclaire maakte 25 reddingen, waarvan een aantal tijdens een penalty kill laat in de derde periode. "Hij was ongelofelijk, hij heeft ons zeker gered vanavond,"[/i] vertelde Columbus-aanvaller Rick Nash. "In die penalty kill maakte hij een aantal goede reddingen. Hij was zonder twijfel onze beste speler vanavond."

Zelf maakte Nash vlak voor het einde van de wedstrijd een goal in het lege net. In de NHL is het gebruikelijk om bij een achterstand van één goal vlak voor tijd de goalie van het ijs te halen en een extra schaatser op het ijs te brengen om de gelijkmaker te forceren. Ook gaf Nash een assist op de goal van Kristian Huselius.

Aan de kant van de Vancouver Canucks had Kyle Wellwood, die voor deze wedstrijd was opgeroepen vanuit de AHL-affiliate van Vancouver (een soort tweede team dat een divisie lager uitkomt), een goal en een assist. Kevin Bieksa maakte de tweede goal van de Canucks, die hun uitserie van zes wedstrijden afsloten met twee overwinningen en vier nederlagen.

Goalie Roberto Luongo, door velen gezien als de beste goalie in de NHL, maakte 28 reddingen maar kon niet voorkomen dat hij naar een totaal van drie overwinningen en drie nederlagen zakte. Hij had een team voor zich dat een aantal belangrijke spelers miste door blessures en ziektes.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Columbus Blue JacketsVancouver Canucks4-2
Buffalo Boston Bruins3-2 (SO)
Toronto Maple LeafsAnaheim Ducks2-3 (SO)
Tampa Bay LightningAtlanta Thrashers3-2
Calgary FlamesWashington Capitals2-1