Domenicali: "Niets verkeerds aan voorbij laten"

Kimi Räikkönen liet zijn teamgenoot Felipe Massa erg makkelijk voorbij in de Grand Prix van China, zodat de Braziliaan tweede kon worden en de schade ten opzichte van Hamilton kon beperken. Stefano Domenicali, teambaas van Ferrari, ziet niets verkeerds in deze actie.

"Onze coureurs realiseren zich heel goed wat in het beste belang is van het team en daar is dit een goed voorbeeld van. Bovendien hebben we eerder dit seizoen vergelijkbare zaken ook bij andere teams gezien. Dit is de normale gang van zaken in de Formule 1", aldus Domenicali over het voorbij laten van Massa.

"We hebben in China ons best gedaan, maar onze belangrijkste concurrent bleek dit weekend superieur. We hebben veertien punten gescoord en die zijn zeer belangrijk voor het constructeurkampioenschap, waarin we onze leiding nu hebben verstevigd. Felipe heeft wat terrein verloren in het rijderskampioenschap, maar heeft nu niets meer te verliezen. Hij zal over twee weken zijn best doen in zijn thuisrace, waar hij op de steun kan rekenen van zijn fans. We zullen proberen om onze coureurs een nog betere auto te geven voor de race in Brazilië", besloot de Italiaan.

Lewis Hamilton staat nu zeven punten voor op Massa op 94 punten, met nog maar één race te gaan.