Kritiek op Hamilton duurt voort

In de paddock van het Shanghai International Circuit, is vooruitlopend op het raceweekend, nog steeds aanzwellende kritiek te horen op het rijden van McLaren-coureur Lewis Hamilton.

Er waren al eerder kritische geluiden waarneembaar over de agressieve rijstijl van de Brit, maar zijn actie tijdens de start van de Japanse Grand Prix was de druppel die de emmer deed overlopen. Tijdens de start op het Fuji circuit vloog Hamilton vol de eerste bocht in en miste zijn rempunt. Mede door die actie kwam er een golf van kritiek op Hamilton af.

Tijdens de rijdersbriefing op vrijdag zal het rijgedrag van de McLaren-coureur worden besproken. "De remzones zijn een probleem omdat je niet binnen die zone kan rondrijden zoals Hamtilton dat deed," zo vertelt de GPDA-voorzitter Mark Webber. "In 2000 (Monza) hebben we al een marshall verloren, omdat coureurs van hun lijn veranderden in de remzone. Hier zullen we het echt over moeten hebben."

Kubica, Alonso en Räikkönen ontkennen in de media ondertussen de theorie dat de coureurs jaloers zouden zijn op Hamilton. De Spanjaard Alonso zei eerder deze week in de media dat hij graag Massa het kampioenschap ziet winnen en dat hij hem zal helpen indien mogelijk. Webber kan daar wel om lachen. "Fernando zegt dat omdat hij er een reactie op wil, hij wil een beetje leven in de brouwerij. Ik vind het wel lachen eigenlijk."