[WK 2010] Rusland, Duitsland strijden in poule 4

Dit weekend worden de eerste kwalificatiewedstrijden voor het WK van Zuid-Afrika afgewerkt. FOK!sport blikt vandaag, in samenwerking met Goal.com, vooruit op de duels die gaan komen. Hieronder volgt de voorbeschouwing op Groep 4.

Duitsland en Rusland strijden in groep 4 voor rechtstreekse plaatsing. Naast 'Die Mannschaft' en de sterke Russen zijn ook Azerbeidzjan, Finland, Liechtenstein en Wales in groep 4 geloot. De strijd om de groepswinst zal naar alle waarschijnlijkheid gaan tussen onze oosterburen en de ploeg van Guus Hiddink.

Het Russische voetbalelftal bestaat eigenlijk pas sinds 1992. Daarvoor was het land een deelrepubliek van de Sovjet-Unie. Hierdoor heeft Rusland zich tot nu toe slechts tweemaal geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal. Bij beide toernooien kon het land geen rol van betekenis spelen.

In 2006 werd de Nederlandse succescoach Guus Hiddink benoemd tot de nieuwe bondscoach van de Russen. Vanaf die tijd is Rusland weer gaan meetellen in het internationale voetbalgezelschap. 'Guus Geluk' werd gehaald met als doel het Russische voetbal weer op de kaart te zetten, iets waar hij het afgelopen EK al vrij goed in slaagde. De coach uit Varsseveld zette een prima elftal neer met als bekroning het bereiken van de halve finale op het EK in Zwitserland en Oostenrijk.

De Duitsers zijn op elk toernooi een gevreesde tegenstander. Op zowel EK's als WK's heeft Duitsland al een hoop titels in de wacht gesleept. Ondanks het feit dat 'die Mannschaft' niet alle wedstrijden van het afgelopen EK even goed speelde, eindigde het elftal onder leiding van Joachim Löw op een tweede plaats na een 1-0 nederlaag in de finale tegen Spanje.

De overige landen in poule 4 zullen niet echt een groot probleem vormen voor bovengenoemde landen. Het voetbalelftal van Azerbeidzjan heeft zich nog nooit geplaatst voor een EK of WK. De Finnen wisten zich ook nog nooit te kwalificeren voor een groot eindtoernooi, evenals het Liechtensteinse voetbalelftal. Wales bereikte in 1958 voor de eerste en tot nu toe enige keer een eindronde.

In poule 4 komen ook een aantal 'Nederlandse spelers' voor. Bij Finland is AZ-verdediger Niklas Moisander sinds kort international. Ook Mika Väyrynen (38 interlands, 5 doelpunten) en Joonas Kolkka (81 interlands, 11 doelpunten) zijn in d

Submitter:  Bron: FOK!sport/Goal.com