Williams: "Problemen met ontwikkelen 2 auto's"

Het lukt het Williams-team dit seizoen niet om het ontwikkelingstempo van de andere teams bij te houden. In het begin van het seizoen zat het Engelse team er goed bij, maar naar mate het seizoen vordert, zakt het team weg. Technisch directeur Sam Michael wijt dit aan de ontwikkeling van twee auto tegelijkertijd.

Net als de andere teams ontwikkelt Williams tegelijkertijd de auto voor het huidige seizoen verder en bouwt het al de auto voor het komend jaar. Echter vraagt dit door de komende reglementswijzigingen zo veel aandacht dat dit ten koste gaat van de huidige auto. Teams die groter zijn, kunnen dit makkelijker opvangen dan Williams.

"Onze auto is dit seizoen niet zo goed als zou moeten en we zouden willen," aldus Michael. "Dat komt omdat volgend seizoen onwijs belangrijk wordt. Onder meer vanwege de introductie van KERS. Sla je de plank mis, dan loop je achter de feiten aan. Dat willen we voorkomen en daarom is onze aandacht al vroeg uitgegaan naar de FW31."

Volgens Michael was het niet de bedoeling dat de huidige prestaties er onder zouden gaan lijden. "Dit proces is niet helemaal naar wens verlopen, nee. Toch hebben we besloten onze aanpak niet te wijzigen, omdat er zulke grote veranderingen op stapel staan. In een normaal seizoen, hadden we met de FW30, onze huidige auto, een stuk beter kunnen presteren." Williams staat momenteel zevende in de stand om het constructeurskampioenschap met zeventien punten.