Rosberg blijft zeker bij Williams

Williams-coureur Nico Rosberg heeft aangegeven dat hij graag bij de renstal van Frank Williams wil blijven, ondanks een teleurstellend seizoen.

De Duitser stond vorig seizoen nog in de belangstelling van McLaren Mercedes, maar hij koos er toen voor om toch bij Williams te blijven om zo door te groeien naar de top. Maar van die groei is in 2008 weinig gekomen. De FW30 heeft niet gebracht wat verwacht werd en Rosberg haalde tot nu toe negen punten.

In Valencia scoorde de Duitser voor het eerst weer een puntje sinds de Turkse Grand Prix (achtste), hoewel hij er in Engeland dichtbij zat (negende). In Bild zei Rosberg: "We hebben het best moeilijk op dit moment, maar ik zal hier volgend seizoen zeker nog racen. Ik ben extreem ambitieus en ben absoluut niet geïnteresseerd in dertiende of vijftiende plaatsen. Het team heeft me dit jaar alleen een goede auto kunnen geven tijdens de drie straatraces (Melbourne, Monaco en Valencia) en tijdens een van die races wist ik het podium te halen."

De 23-jarige rijder stelt nog wel als voorwaarde dat Williams F1 moet aantonen dat het met de topteams mee kan volgend jaar. Het Britse team heeft zeventien punten nu in het constructeurskampioenschap.