Hamilton: "Strategie belangrijk in Frankrijk"

McLaren-coureur Lewis Hamilton mag dan door een straf na een pitstraatincident tien plaatsen naar achter gezet worden op de startopstelling in Frankrijk, het weerhoudt hem er niet van om optimistisch te zijn over zijn kansen. Dankzij de korte pitstraat in Frankrijk denkt de Brit door een goede strategie iets te kunnen goedmaken van zijn achterstand.

De coureur die vorig jaar in Frankrijk nog derde werd, vertelt over zijn straf en over de race in Frankrijk: "Mentaal gezien is dit iets waar ik vrij snel overheen stap. Het heeft verder ook geen invloed op mijn voorbereidingen op deze Grand Prix. Als we punten willen scoren, zal ik anderen in moeten gaan halen. Magny-Cours is echter niet het gemakkelijkste circuit om andere wagens te passeren, maar het is zeker niet onmogelijk. Je kunt het proberen aan de binnenkant van de Adelaide Hairpin of in de voorlaatste bocht. Maar we kunnen ook veel met onze strategie gaan doen, aangezien dit circuit een relatief korte pitstraat heeft, waardoor het maken van pitstops minder tijd kost."

"Het resultaat in Canada was misschien teleurstellend, maar onze snelheid was wel erg goed. Vorig jaar kwamen we nog wat snelheid te kort in de snelle bochten, maar dit jaar hebben we dat probleem niet. We verkeren dus in goede vorm."