Van Basten: "Erg jammer"

Marco van Basten heeft laten weten dat hij het erg jammer vindt dat Ryan Babel niet mee kan naar het EK. De linkeraanvaller van Liverpool scheurde zijn enkelbanden vandaag op de training.

De bondscoach was de laatste tijd juist zeer tevreden over Babel. "Hij heeft de laatste weken aardige dingen laten zien. Het is heel jammer dat hij er niet meer bij is." Het incident kwam nogal onverwachts aldus de toekomstig Ajax-trainer: "Er ging geen contact met een andere speler aan vooraf. Een directe oorzaak is niet aan te wijzen. Wellicht een gevolg van een soort van vermoeidheid, zo aan het einde van het seizoen."

De verwachting is dat er een verdediger bij de groep zal komen als vervanger van Babel. Van Basten zei namelijk graag iemand uit de oorspronkelijk 29-koppige selectie mee te nemen. Het zou niet logisch zijn om Danny Koevermans (spits) en Sander Boschker (doelman) op te roepen. Dan blijven Khalid Boulahrouz, Urby Emanuelson, Kew Jaliens en Denny Landzaat over. Opvallend is dat er dan drie verdedigers en één middenvelder overblijven om uit te kiezen. Boulahrouz was de laatst van deze mannen die uit de selectie viel en maakt daarom waarschijnlijk de meeste kans.