Megrelishvili en Yakubu mogen Vitesse verlaten

Haim Megrelishvili en Abubakari Yakubu mogen op zoek naar een andere club. Bij hun huidige werkgever Vitesse is geen toekomst meer weggelegd voor het duo. Dit als gevolg van een nieuw transferbeleid van de club uit Arnhem, waar eerder Sieb Blondelle slachtoffer van werd.

Technisch directeur van Vitesse, Marc van Hintum legt uit: "Het enige wat ik daarop wil zeggen is dat wij financiële ruimte nodig hebben om ons te versterken. Spelers met hoge salarissen die geen basisplaats hebben, mogen weg. Anders kost het alleen maar geld." Voor komend seizoen hoopt Van Hintum minimaal drie spelers te mogen aantrekken: "Spelers die voor de basis komen en het elftal direct versterken. Die kosten geld, daar moet je wel vanuit gaan. Ik heb de club duidelijk gemaakt dat daarvoor geld beschikbaar moet zijn en dat is er."

Magrelishvili maakte in het begin van het seizoen een zeer sterke indruk, maar na de winterstop raakte hij op de bank. Hij kwam meermaals in aanvaring met trainer Aad de Mos, nadat hij de Israëliër tot twee keer toe binnen het kwartier wisselde. De andere speler die Vitesse mag verlaten, Yakubu, die eerder onder contract stond bij Ajax, kwam dit seizoen onder De Mos tot slechts 64 minuten speeltijd.