Uitslagen Spanje speelronde 38

In de laatste speelronde van het seizoen is Real Zaragoza er niet in geslaagd degradatie te voorkomen. Kampioen Real Madrid sloot het seizoen in stijl af.

Zaragoza moest in Mallorca in ieder geval een punt zien te halen om volgend seizoen op het hoogste niveau actief te blijven. De thuisclub verkeert echter in een goede vorm, en kwam door een treffer van Pichichi Daniel Güiza snel op voorsprong. De fans van Zaragoza geloofden er weer in toen Ricardo Oliveira vlak na rust gelijk maakte. Pierre Webó zou vlak daarna alweer voor de voorsprong tekenen, en toen Gonzalo Castro in blessuretijd voor de 3-1 tekende was het helemaal afgelopen voor Los Maños. De goal die Oliveira daarna nog wist te maken was er slechts één voor de statistieken. Zaragoza degradeert, Mallorca gaat naar de Intertoto Cup.

Kampioen Real Madrid kreeg de reeds gederadeerde hekkensluiter Levante op bezoek. De elf van Bernd Schuster, waarin derde doelman Jordi Codina debuteerde, hadden praktisch geen moeite met de bezoekers uit Valencia. Op een kwart van het duel had Ruud van Nistelrooij de eerste erin liggen, en voor rust zouden hij en Sergio Ramos nogmaals doel treffen. Na de thee kon Levante wat terugdoen middels twee goede counters over links, beiden met Alexandre Geijo als eindstation. De vrije trap van Wesley Sneijder en een kopgoal van Ramos zorgden er echter voor dat de bezoekers geen punten meer zouden behalen.

Valencia heeft in de laatste speelronde het linkerrijtje nog weten te behalen door een 3-1 overwinning op Club Atlético de Madrid, dat al zeker was van voorrondes Champions League. Een eigen doelpunt van Seitaridis en twee goals van David Villa waren ruim voldoende om de drie punten te pakken. Real Racing Club de Santander plaatste zich voor de UEFA Cup. Thuis werd er door een late treffer van Iván Bolado gewonnen van Osasuna. Nummer twee Villarreal wist ook het laatste competitieduel te winnen. Matías Fernández en Guille Franco scoorden beiden bij Deportivo de La Coruña.