[MotoGP] Rossi wint in Le Mans

Valentino Rossi heeft op het circuit van le Mans gewonnen in MotoGP klasse. De Italiaan neemt hierdoor ook de leiding in het kampioenschap.

In de beginfase was Casey Stoner de sterkste, maar al snel wist Rossi op te klimmen en de leiding over te nemen. Stoner, Dani Pedrosa en Colin Edwards leken te gaan strijden om de overige podiumplekken, maar het was Jorge Lorenzo die na een matige start uiteindelijk dit groepje voorbijreed. Even later kreeg Stoner motorproblemen en moest in de pits van motor wisselen. Omdat er sprake was een wet race was dit toegestaan. De strijd om het podium was voor Stoner wel voorbij.

De zege kwam voor Rossi hierna geen moment meer in gevaar en behaalde zo zijn 90e Grand Prix zege. Hij evenaart hiermee Angel Nieto en heeft alleen Italiaan Giacomo Agostini (122) voor zich. De tweede plek ging Jorge Lorenzo, Colin Edwards eindigde als derde.

In de 125cc klasse ging de zege naar Mike di Meglio, hij won in een door de regen onderbroken wedstrijd, waarvan het laatste stuk over vijf rondjes ging. In de 250cc won Alex Debon zijn eerste grand prix. Hij bleef Marco Simoncelli en Mattia Pasini voor.