[NHL] Stars verslaan Red Wings opnieuw

De Dallas Stars hebben verrassend de strijd in de Western Conference weer helemaal geopend. In Detroit werden de Red Wings met 1-2 verslagen. De stand in de best-of-seven series is nu 2-3 in het voordeel van de Red Wings.
De ruim 20.000 toeschouwers in de Joe Louis Arena in Detroit waren klaar om hun Wings het karwei af te zien maken. De Stars hadden echter hele andere plannen. Na de 3-0 achterstand in de series was voor hen elke wedstrijd extra een kans om toch nog tot de finale te komen. Het momentum lag ook bij de Stars, die afgelopen donderdag de achterstand al verkleinden tot 3-1.

In de eerste periode kwam de stand na tien minuten op 0-1 door een goal van Trevor Daley, zijn eerste in de play-offs. Vijf minuten later was het alweer gelijk. Jiri Hudler promoveerde de powerplay-situatie tot een goal, 1-1. Na deze goal was het de Marty Turco-show. De doelman van de Stars pakte alle veertig (!) schoten die op hem afgevuurd werden in de resterende speeltijd. In de tweede periode zorgde hij zelfs voor de assist op de game-winning-goal van Joel Lunqvist. Met een loepzuivere lange pass wist hij de Zweed te bereiken, die vervolgens oog-in-oog met Chris Osgood niet faalde en de eindstand op het bord bracht, 1-2.

Het was voor Turco de eerste zege in Detroit in zijn profcarrière. Dallas Forward Steve Ott: “Altijd als er een soort druk op Marty staat, dan stijgt hij boven zichzelf uit. Op de een of andere manier maakt het hem niets uit of mensen aan hem twijfelen. Vanavond was weer een perfect voorbeeld van Marty die gewoon zichzelf is”. Door de overwinning van de Stars is de strijd in de Western Conference finale weer compleet open. De volgende wedstrijd is namelijk maandag in Dallas. Mochten de Stars deze ook weten te winnen dan wordt woensdag in Detroit de zevende wedstrijd gespeeld.