Uitslag Real Madrid - Barcelona

Nadat afgelopen weekend de titel werd veiliggesteld trakteerde Real Madrid aartsrivaal FC Barcelona op een vernedering. De klassieker eindigde bij de cijfers 4-1 op het scorebord.

Real wist direct druk te zetten op de bezoekers uit Catalonië, die voor het duel zoals het hoort een erehaag voor de kampioen opzetten. In de twaalfde minuut bereikte Guti teamgenoot Raúl met een gelukje, waarop de Spaanse clubtopscorer met een fraaie knal de 1-0 binnen schoot. Nog geen tien minuten later vergrootte Arjen Robben de score. Wederom was Guti de aangever, ditmaal middels een vrije trap. De Nederlander, die naar eigen zeggen afgelopen weekend voor het eerst met zijn hoofd scoorde, deed het kunstje opnieuw en klopte Víctor Valdés. Ondanks de veel betere Madrilenen bleef een echte beslisser voor rust uit.

Nadat Marcelo een enorme kans verprutste mocht Robben uitrusten en zich laten vervangen voor Gonzalo Higuaín. De Argentijn, de laatste tijd vaak trefzeker als invaller, deed ook vandaag zijn naam als supersub eer aan. Nog geen twee minuten na zijn entree ramde hij de 3-0 achter de Catalaanse goalie. Ruud van Nistelrooij mocht een kwartier voor tijd eindelijk zijn rentree maken na zijn operatie. De Nederlander kreeg de kans op zijn eerste goal op een presenteerblaadje aangereikt na een handsbal van Carles Puyol. Vanaf de stip stuurde Vantastic Valdés de verkeerde hoek in: 4-0.

In de slotfase was er nog goed en slecht nieuws voor de mannen van Frank Rijkaard. Thierry Henry liet de eretreffer nog aantekenen middels een fraai schot, maar in blessuretijd zag hij teamgenoot Xavi zijn tweede gele kaart pakken. De Blaugrana hoefden uiteindelijk slechts met tien man van het veld te stappen. Door het verlies is Barcelona kansloos geworden voor de tweede plaats; Villarreal is hierdoor zeker van Champions League-voetbal.

Real Madrid CF - FC Barcelona 4-1
12' Raúl González 1-0
20' Arjen Robben 2-0
62' Gonzalo Higuaín 3-0
77' Ruud van Nistelrooij 4-0 (Pen)
86' Thierry Henry 4-1
90+2' Xavi Hernández (Barcelona/2x geel)

Arbiter: Pérez Burrull
Stadion: Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
Gele kaart: Pepe, Gabriel Heinze, Wesley Sneijder (Real Madrid), Víctor Valdés, Rafael Márquez, Touré Yaya, Thierry Henry (Barcelona).

Opstellingen:

Real Madrid CF: Casillas; Sergio Ramos, Pepe, Heinze, Marcelo; Gago, Diarra; Sneijder, Guti (Robinho/71), Robben (Higuaín/60); Raúl (Van Nistelrooij/75).

FC Barcelona: Víctor Valdés; Zambrotta, Márquez (Sylvinho/46, Edmílson/59), Puyol, Abidal; Xavi, Touré Yaya, Gudjohnsen (Giovani/23); Messi, Bojan, Henry.

Submitter:  Bron: FOK!sport