[NBA] James trefzeker voor Cavs

LeBron James lijkt onhoudbaar voor verdedigers. In de eerste wedstrijd van deze ‘best of zeven series’ die in een 93-86 overwinning eindigde voor de Cavs, was hij al sterk aanwezig maar deze wedstrijd was er geen speler om hem tegen te houden. De Cleveland Cavaliers wonnen gemakkelijk met 116-86 van de Washington Wizards.

James had een rebound te kort voor een triple-double. Hij eindigde de wedstrijd met 30 punten, twaalf assists en negen rebounds. De center uit Litouwen, Zydrunas Ilgauskas voegde daar zestien punten en negen rebounds toe. De forward Wally Szczerbiak lijkt eindelijk zijn draai te hebben gevonden in Cleveland. Hij scoorde vijftien punten met een schotpercentage boven de 50%.

Gilbert Arenas van de Wizards was vrijwel onzichtbaar in de wedstrijd. De kleine guard scoorde maar zeven punten in 24 minuten speeltijd. De voormalige Laker, Caron Butler, kon niks inbrengen tegen het sterke spel van James. Butler moest genoegen nemen met maar twaalf punten, vijf assists en zeven rebounds.

Uitslagen in de play-offs

ThuisUitUitslag
Cleveland CavaliersWashington Wizards116-86
Houston RocketsUtah Jazz84-90