Vanenburg slaat speler FC Emmen

Gerald Vanenburg, trainer van FC Eindhoven, reageerde zijn frustraties na afloop van het duel tegen FC Emmen (2-3) af op Frank Boers. De verdediger van Emmen werd door de trainer van de Eindhovenaren geslagen. De speler deed een poging om een opstootje rond arbiter Bart van der Scheer te sussen.

Vanenburg wist met FC Eindhoven, dat mogelijk uit het betaald voetbal moet verdwijnen, pas één keer te winnen. De oefenmeester wilde namelijk verhaal halen bij Van der Scheer, die als scheidsrechter debuteerde, aangezien hij het niet eens was met de bijgetrokken blessuretijd. Hierin wist FC Emmen namelijk nog een keer te scoren, waardoor zij met de drie punten aan de haal gingen. Broers probeerde Vanenburg uiteindelijk weg te trekken, maar moest dit met een klap bekopen.

Volgende week heeft FC Eindhoven overigens een gesprek met de Nederlandse voetbalbond (KNVB) over het voortbestaan als betaald voetbalorganisatie (BVO). Het is aannemelijk dat Vanenburg, die aan het eind van het seizoen vertrekt, binnenkort een bericht van de tuchtcommissie van de KNVB zal krijgen. Hij zal dan zijn vertoonde gedrag moeten verantwoorden.