DC: "Verbod TC niet grootste verandering"

Volgens David Coulthard is het verbod op Traction Control niet de grootste verandering in de Formule 1 komend seizoen. Dat is volgens de Schot namelijk het verdwijnen van het remsysteem op de motor.

"De grootste verandering zal niet de traction control zijn, maar de andere elektronische hulpmiddelen die we verliezen. Die andere middelen hebben effect op het insturen van de bocht. Ik verwacht meer fouten tijdens het insturen bij een bocht. Dit zal de rondetijden meer beïnvloeden dan de traction control."

Volgens Coulthard zullen het ontwerp van de banden en de gevoeligheid van de moderne Formule 1-wagen het afschaffen van de traction control opvangen. "Je gevoel maakt een beslissing hoe je moet sturen, met en zonder traction control. Je wil met zo veel mogelijk snelheid het circuit rond. De combinatie van de moderne F1-auto met de banden van tegenwoordig is erg gevoelig. Zelden zie je grote slippartijen. Het is geen rally-auto waarmee je zijwaarts kan gaan."

"Natuurlijk zullen we zonder de traction control een hogere temperatuur en slijtage in de banden zien. Het is makkelijker voor een elektronisch systeem om het spinnen van een achterwiel tegen te gaan, dan dat een coureur dat kan. Er zal altijd een beetje wielspin zijn, maar met de nieuwe banden verwacht ik echter niet dat we altijd tegen de bandenlimiet aan zitten."

"Bridgestone heeft het kampioenschap van 2008 al gewonnen. Daardoor hoeven ze niet tot het uiterste te gaan. Het enige dat ze moeten doen is een band maken die veilig is en goed bij alle teams past", aldus de ervaren Formule 1-coureur.